PROJE KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ULUSAL PROJELER
BİGG-1812 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı
Girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için, fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi, böylece nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması amaçlanmaktadır.
Trakya bölgesinde tek “Uygulayıcı Kuruluş” olarak Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak yürütmekte olduğu BİGG3INN kapsamında NkutechBİGG Hızlandırıcı Programı; TÜBİTAK tarafından teknoloji tabanlı iş fikri sahibi girişimcilere 9000.000 TL hibe desteği verilen 1812 BİGG programının 1. aşama faaliyetlerinin yürütüldüğü ve seçilen girişimcilere:
– eğitim,
– mentorluk,
– müşteri ve yatırımcı tanıştırmaları,
– kurumsal şirketlerle iş birliği geliştirme ve pilot uygulama yapma,
– ön prototip / MVP imalatı, laboratuvar altyapısı kullanım imkanlarının sunulduğu bir girişimci destek programıdır.
BiGG3INN; Sabancı Üniversitesi Inovent A.Ş., Namık Kemal Üniversitesi Teknopark ve Çukurova Teknokent partnerliğiyle oluşan bir konsorsiyumdur ve yine konsorsiyum olarak başvurduğumuz projemiz BIGG3INN’i Sabancı Üniversitesi Inovent A.Ş., Namık Kemal Üniversitesi Teknopark, Çukurova Teknokent olarak yöneteceğiz.
BİGG Plus Mentör Arayüz Programı
Bu projemiz KOBİ’lerin iş geliştirme ve yenilik kapasitelerini artırmaya yönelik mentorluk mekanizmaları oluşturulması ve yürütülmesine yönelik faaliyetlerin desteklenmesi amacı ile yürütülecektir.
Bölgemizde yürütülecek olan BIGG PLUS Projesi Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi partnerliğinde farklı kurumların yer aldığı bir konsorsiyum tarafından faaliyetleri sürdürülecektir.
ULUSLARARASI PROJELER
Single Market Programme (SMP COSME)-COSME Tek Pazar ve Ticaret Ağı
Tek Pazar Programının (SMP-COSME) parçası olan İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği altında yer almaktadır. Projede Avrupa İşletmeler Ağını yerelde kurmak ve yükseltilmiş işleyişinin sağlanması amaçlanmaktadır.
Avrupa İşletmeler Ağı KOBİ’lerin rekabet gücünü ve sürdürülebilirliğini arttırarak girişimciliği teşvik etmekte ve Tek Pazar Programının hedeflerine katkıda bulunmaktadır. Avrupa Birliği dijital teknoloji alanında yaşanan hızlı gelişmeler, bireylerin yaşamlarını değiştirmek için yenilikçi fırsatlara yönelmesi, iklim değişikliğinden kaynaklanan tehditler, biyoçeşitliliğin kaybedilmesi, sosyal baskılar, artan küresel rekabet egemenliğinin getirdiği zorluklar gibi hem fırsatları hem de zorlukları içeren kayda değer bir ekonomik geçiş sürecindedir.
Kobilerin; çevresel, sosyal ve ekonomik alanda daha sürdürülebilir hale gelmesi, dijitalleşmeden yararlanması ve her tür beklenmedik durama karşı daha dirençli olması düşünülmektedir. Böylelikle, şirketlerin küresel pazarlarda daha rekabetçi hale gelmesi ve önümüzdeki yıllarda bu artan rekabet gücünü sürdürebilmesi beklenmektedir.
COSME Proje EEN WEST-MAR BATI MARMARA KONSORSİYUMU;
KOSGEB Balıkesir Müdürlüğü koordinatörlüğünde, KOSGEB Edirne Müdürlüğü, KOSGEB Çanakkale Müdürlüğü, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ve Namık Kemal Üniversitesi Teknopark partnerliği ile Batı-Marmara Bölgesinde yer alan KOBİ’lerin uluslararası rekabet gücünü arttırmak ve doğru ortaklıklar kurmaları oluşturulmuştur. EEN WEST-MAR konsorsiyumu olarak 3 Horizon 2020 projesi 4 COSME EEN projesi tamamlanmıştır.